familien


Der var engang...

Det hele begyndte tilbage i 2001, da jeg vågnede i Juelsminde efter at have haft en meget usædvanlig og meget mindeværdig drøm. Jeg fortalte den til min dengang kæreste, nu smukke kone og mor til to, og hun opfordrede mig til at skrive den ned.

Det startede med tidlige skitser af Hiphop, Spizpot og et par andre figurer. Og derfra voksede og voksede det. De blandede dyr og bizarre landskaber udviklede sig sammen med idéen om de mangefarvede måner i Nonnisense.

I meget lang tid var det bare et samtaleemne, som jeg kunne torturere vores gæster med, og selvfølgelig mine drenge. Den første historie blev til, da jeg fortalte Hiphops og Spizpots eventyr til min dengang fireårige søn, som ikke ville høre tale om at stoppe. Så hver aften var der krav om mere, indtil historien var slut.

år senere havde jeg nok af historien skrevet ned til, at jeg troede nok på den til at vise den til nogle forlæggere. Jeg modtog to afslag før Mussmann Forlag sagde ja i november 2012. Der var stadig EN MASSE arbejde, der skulle gøres, tilføjelser, omskrivninger og selvfølgelig alle illustrationerne, men til sidst i 2015 blev to Nonnisense-bøger udgivet: Den Grå Herskers Fange - Sømkatten og spjætmusen, og Den Grå Herskers Fange - Kampen om månen.

Jeg håber at forældre, bedsteforældre og børn i alle aldre vil have lige så stor fornøjelse af at læse dem som jeg havde af at skrive og illustrere dem.


Om forfatter

Robert Mihaere

Født i Sydney, Australien af New Zealandske forældre i september 1970.

Flyttede til New Zealand som 3 mdr gammel baby og voksede op i Auckland. Under min opvækst brugte jeg neget tid i Bay of Pleanty hvorfra en del af min familie stammer. Navnet Mihaere er Maori, New Zealands oprindelige befolkning, og er et navn og en kultur jeg er meget stolt af.

Flyttede til London, England i 1998.
Blev dansk gift med min smukke kone Anna i 2003.
Mine sønner Kristian og Andreas kom til i hhv. 2004 og 2007.
Bøgerne blev udgivet i 2015.

Jeg elsker: min famile, New zealand og Danmark. Jeg holder af at få mennesker til at smile og le, at se Rugby, spise æbleskiver og lammekølle...

Jeg hader: at skuffe folk der stoler på mig, og bryder mig slet ikke om krig og rosenkål...


Hjem | Bøger | Skole | Nonnipedia | Sjov | Mor & Far | Om Nonni | Kontakt os

© 2001-2015 Robert Mihaere. All Rights Reserved.